Groene Mobiliteit

Hoe zorg je voor meer fietsers op je evenement?

1.

Zorg voor een fietsenstalling, dit is de eerste voorwaarde om bezoekers op de fiets aan te trekken. Bezoekers plaatsen niet graag zijn of haar fiets tegen een boom of dranghek.

2.

Zorg voor een fietsenstalling van kwaliteit. Hierbij kun je denken aan voldoende tussenruimte en voldoende plaatsen voor de bezoeker. Ook moet het mogelijk zijn om een fiets met een krat of een elektrische fiets kwijt te kunnen in de stalling.

3.

Fietsers parkeren vooraan in de buurt van de ingang. Fietsenstallingen welke zich te ver van de ingang bevinden zullen geen bijdrage leveren aan de extra service die je wil bieden als organisatie. Geef de fietsenstalling aan met opvallende bebording langs de route. Communiceer de voordelen en de route vooraf met de bezoekers van u evenement.

4.

Werk eventueel met een bewaakte fietsenstalling, werk met nummers en bijbehorende fietslabels voor een fiets.

5.

Samenwerken met de plaatselijke fietsenmaker? Uw naamsbekendheid vergroten door promotionele activiteiten rondom de fietsenstalling?

Wellicht heeft u er nooit over nagedacht maar een fietsenstalling kan veel meer waarde hebben dan alleen een parkeerplaats voor de fietsen van uw bezoekers. Het is de eerste kennismaking met het evenement of festival, de eerste stap op et evenemententerrein.

Veel interessante doelgroepen gebruiken de fiets naar uw evenement. Het is mogelijk om gericht promotioneel te werk gaan met bijvoorbeeld  de verspreiding van bedrukte zadelhoesjes of het uitdelen van gepersonaliseerde sleutelhangers aan de doelgroep.